10 листопада НААУ та ССВЕ проведуть конференцію в Києві щодо прав адвокатів | Комітет з Міжнародних Зв'язків

10 листопада НААУ та ССВЕ проведуть конференцію в Києві щодо прав адвокатів

Анонси Комітету
16:33 Вт 26.09.17 704 Переглядів
Версія для друку

10 листопада НААУ та Ради адвокатських та правничних товариств Європи (ССВЕ) проведуть спільну конференцію в Києві.

Темою конференції стане найбільш нагальна проблема української адвокатської спільноти - Права та обовязки адвоката під час слідчих дій”.

Під час дискусії будуть обговорені такі питання, як обшуки адвокатських приміщень та вилучення документів та комп'ютерів, залучення адвокатів як свідків у справах їхніх клієнтів, запит на інформацію та документи, захищені адвокатською таємницею. Також до попереднього порядку денного включені питання проведення слідчих дій щодо адвокатів, пошкодження адвокатського майна, відмова в доступі адвоката до місця проведення слідчих дій та кримінальна відповідальність за надання правової допомоги, яке стало особливим ноу-хау порушення прав адвокатів в Україні. Цей блок питань об”єднаний назвою “Законодавчі та практичні проблеми українських адвокатів, визначені самими адвокатами”

В ході другої сесії конференції будуть обговорені особливості законодавства та практика країн ЄС. Модератором дискусії виступить віце-президент Міжнародної комісії адвокатури Франції. Третю сесію планується присвятити гарантіям адвокатської діяльності у законодавстві ЄС та міжнародних документах. Наступні дискусійні сесії будуть побудовані довкола тем адвокатського самоврядування ( роль професійних об’єднань адвокатів у забезпеченні професійних прав та гарантій), реформування українського профільного законодавства та необхідності посилення захисту прав та гарантій адвокатської діяльності на європейському міжнародному рівні. Формат кожної сесії включає блок запитання-відповіді.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Національна асоціація адвокатів України стала членом ССВЕ.

CCBE — міжнародна неприбуткова організація, заснована 1960 року. “Голос правничої професії”, який говорить від імені понад 1 мільйона адвокатів Європи, асоціацій адвокатів 45 країн. Україна стала 11 членом ССВУ із статусом спостерігача.

ССВЕ є визнаним представником адвокатури у відносинах з інституціями ЄС та Радою Європи, міжнародними організаціями по всьому світу. Через співпрацю з Європарламентом та Єврокомісією організація має вплив на розробку законодавства про адвокатуру та кримінальне і корпоративне законодавство, надає інформацію про зміни процедур у Європейському суді та ЄСПЛ.

 

Популярні новини

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл