У Києві відбувається форум “День англійського права” | Комітет з Міжнародних Зв'язків

У Києві відбувається форум “День англійського права”

Новини Комітету
14:09 Чт 22.03.18 736 Переглядів
Версія для друку

Ця подія об’єднує лідерів ринку юридичних послуг Великої Британії та України під егідою провідних професійних організацій, що безпосередньо сприяють подальшому зміцненню відносин між двома країнами та інтеграції юридичних спільнот. Організаторами форуму є Правниче товариство Англії та Вельсу, Посольство Великої Британії в Україні, Британсько-Українська правнича асоціація та Національна асоціація адвокатів України.

Відкриваючи форум, посол Джудіт Гоф наголосила на тому, що підтримка реформ в Україні залишається незмінним пріоритетом зовнішньої політики Великої Британії. Для сприяння інвестиціям в українську економіку важливим є дотримання верховенства права, наявність судів, які мають довіру, та законодавства, яке є містить кращі міжнародні стандарти.

Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова зауважила, що за минулий рік відбулися фундаментальні зміни до національного процесуального законодавства та норм матеріального права. Таким чином, юристам необхідно формулювати баланси між новими повноваженнями та ризиками і дискутувати з приводу цього з колегами з Великої Британії відкрито.

Ми повиннні бути щирими і чесними: незалежно від політичних стрімів у юристів має бути все зрозуміло. Ми опоненти, коли представляємо клієнтів і виступаємо в суді, але ми друзі, коли ми обговорюємо ті проблеми, які є в законодавчому полі і коли ми оцінюємо ризики”, - сказала Лідія Ізовітова.

Голова НААУ акцентувала на тому, що український ринок відкритий для адвокатської діяльності іноземних фахівців.

Поле для практики відкрите, обмежень не існує. Ми виконали рекомендації Європейського Союзу і розуміємо, що багато хто дивиться на наше правове поле як на можливість для практики. Багато з іноземних учасників форуму приїхали, щоб пересвідчитися, чи можуть їхні клієнти робити тут інвестиції. Ми всіх запрошуємо, звичайно, проте, ми не можемо не повідомити , що практики застосування нового інструментарію ще немає”, - сказала Лідія Ізовітова.

Член Міжнародного комітету Правничого товариства Англії та Вельсу Сергій Островський запевнив у тому, що незалежність професії, рівний доступ до правосуддя та верховенство права є ключовими цілями для товариства. Розвиток міжнародної співпраці є однією з провідних складових діяльності організації, яка представляє понад 180 тисяч юристів в Англії та Вельсі. “Ми не ізольовані один від одного. Ми є частиною глобальної професійної спільноти юристів і націлені на поглиблення співпраці”, - сказав він.

Віце-президент Українсько-британського правничого товариства Юрій Ботюк сказав, що за прикладом сьогоднішнього формуму асоціація проводитиме спільні заходи, присвячені окремим юридичним аспектам ведення бізнесу та судових спорів.

Перед форумом відбувся ланч-брифінг за участю організаторів форуму та провідних юридичних компаній України. Тематикою розмови стали зміни до процесуального законодавства, зокрема, окремі положення Господарського та Кримінального процесуальних кодексів, а також перебіг реформ, направлених на сприяння іноземним інвесторам та діяльності бізнесу в цілому.

В рамках заходу відбулася зустріч за участю Сергія Островського та радника з політики щодо Європи та СНД Катерини Кіршбергер із головою Секретаріату НААУ Вадимом Красником та заступником голови Комітету з міжнародних зв"язків Віталієм Власюком. Темою зустрічі стали такі формати співпраці з Правничим товариством Англії та Вельсу, як обмін досвідом та проведення спільних заходів з підвищення кваліфікації, запозичення  британського досвіду у проведенні кваліфікаційних іспитів у формі онлайн-тестування. Також під час зустрічі йшлося про реформу адвокатури в Україні та порушення прав адвокатів - дві  теми, щодо яких необхідна консолідована підтримка з боку іноземних партнерів.

Повна програма форуму

Популярні новини

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл