Делегація НААУ презентувала досвід розвитку адвокатури у Німеччині | Комітет з Міжнародних Зв'язків

Делегація НААУ презентувала досвід розвитку адвокатури у Німеччині

Новини Комітету
12:48 Вт 10.04.18 1376 Переглядів
Версія для друку

5 квітня Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова, заступник Голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій та голова Комітету з міжнародних зв'язків Іван Гречківський взяли участь у зустрічі лідерів адвокатур Німеччини, Росії, Білорусі та Україні в Берліні.

Захід організувала Федеральна палата адвокатів Німеччини (BRAK) для обговорення актуальних питань організації адвокатської діяльності та правового регулювання інституту адвокатури. До порядку денного конференції були включені такі питання, як організаційно-правові форми здійснення адвокатської діяльності; оподаткування адвокатської діяльності; адвокатська монополія та її обсяг; відносини адвокатури з органами влади та кібербезпека, кіберправо та кіберадвокатура. Віце-президент BRAK Ульріх Вессельс розповів про форми адвокатської діяльності, за якими працюють адвокати в Німеччині.

Представники НААУ розповіли про особливості регулювання організаційних форм здійснення адвокатської діяльності відповідно до чинного профільного закону, пояснити проблематику оподаткування адвокатської діяльності. Окрім того, під час дискусії йшлося про інноваційні підходи у регулюванні адвокатської професії. У цьому контексті Валентин Гвоздій представив оновлений функціонал Єдиного реєстру адвокатів України. Концепцію складання кваліфікаційних іспитів, затверджену РАУ 30 березня цього року, представив Іван Гречківський. Концепція передбачає запровадження автоматизованої системи онлайн-тестів та практичних завдань. У цьому блоці питань також йшлося про запровадження електронного суду, яке здійснюється в Україні в рамках судової реформи.

Під час конференції були обговорені питання відносин адвокатури з державними органами.

Популярні новини

Надішліть файл із текстом публікації у форматі *.doc, фотографію за тематикою у розмірі 640х400 та Ваше фото.

Оберіть файл